Header Ads Widget

5 Gajet Dengan Fungsi Penting Untuk Kelas Online Anak

Hampir semua pelajar telah mengikuti kelas dan pembelajaran dari rumah secara online sejak PKP. Namun, mungkin kita telah terlepas pandang gajet untuk PdPR yang perlu ada untuk membantu melancarkan proses pembelajaran yang anak anda sertai. 

Antara gajet-gajet yang disenaraikan dibawah mungkin perlu bergantung kepada bajet anda untuk menambahbaik kualiti dan proses pembelajaran anak-anak dirumah. Antaranya ialah;

gajet sesuai untuk belajar online


1- Kipas Penyejuk Untuk Laptop :

Jika computer riba atau laptop anda digunakan dalam masa yang agak lama, terutamanya Ketika kelas online kemungkinan untuk ia menjadi panas adalah tinggi. 

Dengan reka bentuk yang unik serta saluran aliran udara yang khas akan dapat memastikan notebook/laptop anda tetap sejuk semasa digunakan  dalam jangka masa yang lama. Rekabentuknya yang ergononik dapat membuatkan anda dalam keadaan selesa dan selamat Ketika menggunakan computer riba.

laptop cooler murah untuk notebook
Klik sini untuk lihat produk : Laptop Cooler


2- Tripod/Pemegang Handphone 

Tripod atau mana-mana pemegang telefon bimbit mungkin perlu untuk memastikan telefom bimbit yang diguna Ketika kelas online dapat berdiri dengan tetap. Dengan ini anak anda dapat focus kepada guru mengajar tanpa perlu memegang telefon setiap masa. 

Tripod ini juga dapat digunakan untuk mengambil gambar Ketika bercuti apabila pandemic berakhir kelak. Ianya pelbagai fungsi dan memudahkan kerja anda serta anak-anak.

tripod untuk handphone
Klik sini untuk lihat produk : Handphone Tripod


3- Kamera Mudah Alih Untuk Dekstop 

Jika anda mengunakan desktop untuk mengikuti kelas online, kemungkinan besar anda perlukan kamera mudahalih untuk guru melihat anda membuat pembentangan. Kamera jenis ini biasanya dapat dibuka dan disimpan jika tidak digunakan. 

Kamera untuk desktop komputer
Klik sini untuk lihat produk : Portable Camera


4- Headphone Khas Untuk Kanak-kanak

Tahukan anda, anak-anak yang masih dalam usia rendah tidak bagus jika di dedahkan dengan bunyi yang kuat sepanjang masa. Lagi-lagi ketika kelas online jika anak memakai headphone yang biasa, kemungkinan untuk telinga anak terdedah dengan bunyi frekuensi tinggi adalah besar. Namun, anda boleh bertindak dengan lebih bijak untuk membeli headphone yang dibina khas untuk kanak-kanak.

Headphone atau fon kepala ini menyediakan pelindung telinga / telinga yang diperbesar dengan bahan lembut dans sesuai untuk cuping telinga sikecil. 

Ianya juga menggunakan suis berbeza yang dapat menghadkan kelantangan hingga 85db untuk melindungi pendengaran anak anda. Dan juga fungsi ini dapat dimatikan jika tidak sesuai.

headphone untuk kanak-kanak
Klik sini untuk lihat produk : Headphone Kanak-Kanak


5- Cermin Mata Anti Cahaya Biru (Anti Blue-Light)

Blue Light atau Cahaya Biru dipancarkan pada jumlah yang besar dari skrin digital yang kita gunakan seharian. Dengan keadaan serba digital agak sukar untuk kita halang anak-anak dari menggunakan gajet lebih-lebih lagi gajet diperlukan Ketika mengikuti kelas secara online.

Antara keburukan cahaya biru yang dipancarkan oleh gajet/smartphone ini boleh merosakkan sel-sel dalam mata kita yang sensitif pada cahaya. Akibatnya, kita akan berasa pening dan mungkin menyebabkan pola tidur berubah terutamanya anak-anak.

Dengan lensanya adalah dari jenis lensa anti cahaya-biru yang menawarkan visual yang unggul dan menyekat cahaya biru yang berbahaya dari masuk ke mata dengan tinggi. Produk di bawah sesuai untuk usia anak dari 3 hingga 12 tahun.

anti blue-light cermin mata anak
Klik sini untuk lihat produk : Cermin Mata Anti Blue-Light

Dengan ini semoga proses pembelajaran anak-anak dirumah secara online diharapkan dapat berjalan dengan lancar.

Post a Comment

0 Comments